Kosten kunstgras laten leggen

De kosten om kunstgras te laten leggen heeft u deels zelf in de hand. En omdat wij zelf het kunstgras niet leggen kunnen we over de kosten geen eenduidig antwoord geven.

Het is een vraag die van meerdere factoren afhankelijk is. Maar wel kunnen we kijken naar wat gespecialiseerde kunstgras-leggers als prijzen hanteren.

In dat geval kom je op prijzen uit van tussen de 5 en 10 euro per m2.

Leggen van kunstgras: werkzaamheden

Wanneer uw kunstgras gelegd wordt dan zullen in ieder geval deze werkzaamheden plaats moeten vinden.

  1. uw bestaande tuin moet afgegraven worden (uw bestaande gras moet eruit, inclusief ca. 20-30cm van de ondergrond). Dit moet vaak ook bij nieuwbouwwoningen gebeuren.
  2. gras en grond dat eruit komt moet afgevoerd worden.
  3. Bij grotere stukken kunstgras worden vaak drainagebuizen geplaatst.
  4. De onderlaag van kunstgras bestaat uit wit zand of drainagezand dat gestort en ge√ęgaliseerd moet worden.
  5. De ondervloer en het kunstgras moeten gelegd worden.
  6. Het kunstgras wordt ingestrooid met speciaal quartzand.
  7. Tot slot worden de kunstgraspennen geplaatst.
Werkzaamheden en kosten kunstgras plaatsen

Kosten besparen door zelf uw kunstgras te leggen 

Wanneer u kosten wilt besparen kunt u ook overwegen om het kunstgras zelf te leggen. Daarbij helpen we u graag met onze gratis handleiding voor het zelf leggen van kunstgras.

Wilt u op de kosten besparen dan is zelf leggen de beste manier. Over het algemeen is het leggen van kunstgras best goed te doen. U moet er alleen wel de juiste materialen en de nodige tijd voor hebben.

Uw kunstgras goed kiezen

Naast de kosten die u maakt voor het leggen van kunstgras, is het kopen van kunstgras natuurlijk ook een belangrijke post waar u kosten kunt besparen.

Op KiesJeKunstgras.nl bieden we u veel informatie aan. Bijvoorbeeld over de prijzen van kunstgras per m2 en het op een eerlijke manier vergelijken van kunstgras. Doe er uw voordeel mee.