Kunstgras prijzen vergelijken

Wilt u prijzen van kunstgras vergelijken, zorg dan dat u rekening houdt met veel meer factoren dan alleen de kunstgrasprijs.
Bekijk hier hoe u op een eerlijke en betrouwbare manier de kunstgras prijs per m2 berekent.

Kunstgras prijzen

Voor een grove onderverdeling van kunstgras prijzen kunt u onderstaande informatie aanhouden. Maar zoals hierboven reeds aangegeven zijn dit slechts globale prijzen van het kunstgras. Er komen altijd meer kosten bij kijken.

  • €5 per m² – het kunstgras is een groene met mat plastic sprietjes. Handig als matje voor de tent of caravan, maar niet als echt kunstgras te beschouwen.

  • Van €10 tot €20 per m² – het kunstgras is iets beter, maar voelt nog steeds aan als plastic. Vaak is het wat lager en heeft minder sprietjes (weinig materiaal, dus een lagere prijs is mogelijk).
    Dit kunstgras is ideaal voor wanneer u vooral minder onderhoud wilt, maar vaak is duidelijk te zien dat het geen echt gras is.

  • Tussen de €20 en €30 per m² – het kunstgras met deze prijzen is al beter. Voor veel mensen is dit goed genoeg om in de tuin te leggen, voor zowel het mooie aangezicht als erop te kunnen spelen. Sommige soorten zijn al nauwelijks van echt gras te onderscheiden.

  • Tussen €30 en €45 per m²: dit wordt echt mooi kunstgras en bijna niet van echt te onderscheiden. Het is wat hoger en dichter (meer sprietjes) en voelt wat zachter aan.

  • Kunstgras met prijzen die boven de €45,- liggen is voor de meeste mensen onnodig duur. Tenzij u echt heel hoge kwaliteit wilt (en misschien maar op een klein stukje).

Eerlijk kunstgras prijzen vergelijken

Zoals al aangegeven is het heel belangrijk om uw prijzen eerlijk te vergelijken. De meeste leveranciers bieden alleen de prijs van kunstgras en doen alsof de extra toebehoren onbelangrijk zijn.

Terwijl die extra toebehoren wel 10% tot 40% van je totale prijs kunnen zijn. Dan kan het voorkomen dat u de prijzen van kunstgras goed heeft vergeleken, maar komt u toch ineens veel duurder uit.

kunstgras prijzen vergelijken

Reken daarom altijd eerst uw totale prijs uit, voordat u de kosten voor kunstgras gaat vergelijken.

Op KiesJeKunstgras.nl krijgt u geen extra kosten, voor de prijs die u ziet ontvangt u ook de ondervloer, instrooizand, kunstgraspennen en lijmband erbij. U ontvangt van ons een totaalpakket voor een eerlijke prijs.
Het kunstgras is bovendien een Nederlands product dat direct van de leverancier bij u aan huis wordt geleverd.

Meer lezen?

Meer informatie over het vergelijken van prijzen van kunstgras?
Lees dan Kunstgras prijs per m2