Kunstgras prijs m2

De prijs van kunstgras wordt vaak per m2 (vierkante meter) uitgedrukt. Dat zijn echter alleen de kosten van het product; kunstgras. Maar de prijs van kunstgras valt vaak veel hoger uit, u dient er namelijk rekening mee houden dat er meer dan alleen kunstgras nodig is.

Bereken voor een goede vergelijking altijd de totale prijs voor uw kunstgras.

Er zijn namelijk veel leveranciers die het kunstgras zelf goedkoper aanbieden (om beter uit vergelijkingen te komen), maar de toebehoren dan veel duurder maken. Kijk daarom niet naar de vierkante-meter-prijs van kunstgras, maar de totale prijs die u moet betalen.

Om de kunstgras prijs per m2 te berekenen moeten we dus weten wat er nog meer nodig is, wat dat kost, hoeveel snijverlies u kunt verwachten en of u het zelf wilt leggen of dat door een hovenier wilt laten doen.
Over het algemeen geldt wel: online kunstgras kopen is vaak voordeliger.

Eerlijke berekening m2-prijs kunstgras

Om de kosten van uw stuk kunstgras te berekenen is het belangrijk om te welke kosten er allemaal bijkomen. Want naast de m2 prijs van kunstgras heeft u ook te maken met deze kosten:

  1. Ondervloer/drukverdeeldoek: m2 prijs varieert van €2 tot €10
  2. Instrooizand: per zak van 25kg varieert van €7 tot €15 (goed om 4m² kunstgras in te strooien)
  3. Lijmband om kunstgras aan elkaar te leggen: ca. €5 per meter.
  4. Kunstgras-pennen om de hoeken en randen mee vast te zetten: €1,- per stuk.

Deze kosten komen er bij vrijwel alle leveranciers nog bij. Maar omdat we u niet willen verrassen krijgt u al deze toebehoren er bij KiesJeKunstgras bij. Dat zit er gewoon bij de prijs in.

Kunstgras prijs per m2 vergelijken

Op KiesJeKunstgras bieden we alleen kunstgras aan van goede kwaliteit en een eerlijke (all-in) prijs (inclusief alle toebehoren, wat uniek in deze markt is).

Kunstgras prijs per m2 vergelijken

Om een goede keuze te maken voor uw tuin moeten dus eerst alle kosten bekend zijn. Dan zie je pas echt hoeveel geld u kwijt bent aan kunstgras.

Zo zult u zien dat er kunstgrasleveranciers zijn die lage m2-prijzen voor kunstgras aanhouden, maar vervolgens onnodig veel geld vragen voor de overige toebehoren (maar meestal bent u dan al verder in het traject en denkt u dat die prijzen overal hetzelfde zullen zijn, dat is absoluut niet zo).

Daar houden wij van KiesJeKunstgras niet van. Daarom bieden we gewoon een all-in prijs. Ook al lopen we dan het risico dat we duurder lijken.

De juiste keuze voor kunstgras maken

Bereken altijd eerst uw totale kosten voordat u een keuze voor kunstgras maakt. Pas wanneer u alle kosten in beeld heeft kunt u een eerlijke vergelijking maken.

Gemiddelde kunstgras prijs per m2

De prijzen van kunstgras variëren van zo’n €5,- per m² tot wel €50,- per m2. Deze prijzen zeggen echter niets over de kosten die u voor de tuin kwijt bent. Ze helpen wel om een indicatie te geven van de uiteindelijke prijs en om de soorten kunstgras te vergelijken.
Bekijk hier meer over het vergelijken van kunstgrasprijzen.

Tip: houd ook rekening met snijverlies!
Lees hier hoe u op de meest efficiënte manier kunstgras in uw tuin inmeet.