Bomen planten met kunstgras

Een kort woordje van mijzelf, als eigenaar van Kiesjekunstgras.nl.
Kunstgras draagt niet in positieve zin bij aan het klimaat. In droge tijden hebben bloemen en planten in uw tuin geluk. Het kunstgras drinkt “hun” water namelijk niet op. Maar qua voordelen voor de natuur blijft het daar wel bij.

Om dat gemis te compenseren heb ik een oplossing gezocht, zodat de aanschaf van kunstgras toch ook een positieve bijdrage aan het klimaat kan leveren. Ik ben namelijk van mening dat we er met elkaar voor moeten zorgen dat we de wereld leefbaar houden. Mijn manier om daar – samen met u – een steentje aan bij te dragen is door van iedere euro die we binnenkrijgen, drie cent af te staan aan een goed doel.

Eden Reforestation Projects

Het goede doel dat ik daarvoor heb uitgekozen is Eden reforestation projects.
Zij zorgen voor de aanplanting van nieuw bos. En tegelijk creëren ze eerlijk betaalde banen voor mensen in derdewereldlanden. Hiermee helpen ze de mensen die het het hardst nodig hebben, waarbij hun werk direct een positieve impact op het klimaat heeft.

Naast deze goede uitgangspunten van Eden Reforestation projects koos ik ook voor deze organisatie omdat ze volgens mij het meest efficiënt met hun, mijn en uw geld omgaan. De kosten voor het planten van een boom door Eden Reforestation projects zijn bijvoorbeeld maar 10-33 cent. Andere goede doelen maken vaak veel meer kosten (soms meer dan 6 euro).

Van reguliere donaties naar een partnership

Op het moment van schrijven heb ik nog geen ondertekende partnership met de Eden Reforestation Projects, maar dat hoop ik wel snel te kunnen realiseren. De reden daarvan is dat ik nog maar net met deze website ben begonnen en ik eerst hoop te kunnen bewijzen dat er voldoende gedoneerd kan worden. Zodra dat het geval is hoop ik een langdurig partnership op te kunnen zetten. Tot die tijd zal ik na iedere bestelling een donatie – namens u – doen, het bewijs daarvan krijgt u dan van mij toegestuurd.

Mocht u besluiten om niet via ons kunstgras te kopen. Dan hoop ik dat u toch nog even aan dit goede doel denkt en misschien zelf een donatie wilt doen.

Met vriendelijke groet,

André de Ruijter
Eigenaar van Kiesjekunstgras.nl