Kunstgras restpartijen kopen?

Voor veel tuinen is dat te weinig, maar voor sommige kleinere stukjes misschien net voldoende.
Maar ben je nu echt veel goedkoper uit wanneer je coupons of een restpartij kunstgras koopt? Dat kan, maar is niet altijd het geval.

Omdat de prijs van kunstgras per m2 aan de hoge kant kan zijn overwegen mensen ook restpartijen kunstgras te kopen, oftewel kunstgras coupons. Coupons/restpartijen ontstaan wanneer er veel kunstgras van een rol is gekocht, maar er nog een beetje op de rol overblijft.

kunstgras restpartij kopen

Er zijn in de kunstgraswereld helaas een aantal partijen die er alles aan doen om zoveel mogelijk kunstgras te verkopen. Dan worden er trucjes ingezet om hun gewone kunstgras als “restpartij” aan te bieden, niet omdat het echt een restpartij kunstgras is, maar vooral omdat het zo lekker goedkoop klinkt.

Extra kosten, ook bij restpartijen kunstgras

Wanneer je een restpartijtje kunstgras koopt ben je er nog lang niet. De kosten moeten dan nog komen, en reken maar dat daar veel minder korting op zit dan op je “kunstgras coupon”. Integendeel, hoe goedkoper het kunstgras dat wordt aangeboden, des te meer wordt er op de aanverwante producten verdient.

Aanverwante artikelen bij kunstgras

Wanneer je kunstgras voor in de tuin koopt heb je altijd te maken met extra artikelen. Denk aan instrooizand, kunstgrashaken, ondervloer en lijmband. Instrooizand koop je doorgaans per zak van 25kg. De vraagprijs kan makkelijk rond de tien euro per zak liggen, maar denk je dat je dat betaalt wanneer je een restpartijtje kunstgras koopt? Bedragen van zo’n €15,00 tot zelfs €17,50 zijn geen uitzondering.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de prijzen van je ondervloer, kunstgrashaken en lijmband.

Kunstgras-coupons/restpartijen kopen?

Wanneer je maar een heel klein stukje gras nodig hebt (2×2 of 2x4m bijvoorbeeld), dan zou je het zeker kunnen doen. Maar we raden aan om dan goed op te letten wat je voor de extra artikelen betaalt. Soms is het misschien slimmer om je aanverwante artikelen elders te kopen.

Verkopen wij coupons/restpartijen kunstgras?

Nee, maar we verwachten met onze all-in prijzen niet onder te doen voor leveranciers die dat wel doen. Mocht je toch op zoek zijn naar kunstgras coupons dan kunt u bijvoorbeeld eens op Marktplaats.nl of Google zoeken.