Prijzen van kunstgras vergelijken

Wat kost kunstgras en hoe kunt u het best de prijzen van kunstgras vergelijken?

Een eenduidig antwoord over de kosten van kunstgras kunnen we u niet zomaar geven, maar op deze pagina proberen we enige helderheid te bieden. Een ding kunnen we wel alvast verklappen: 

Kunstgras kopen is duur. 

Zeker in vergelijking met echt gras. Daar kunnen we helaas niets aan veranderen. Maar we kunnen u wel enig inzicht geven in waarom het zo duur is, en waarop u kunt letten wanneer u kunstgras wilt kopen.

Prijzen van kunstgras

Er zijn zeer goedkope kunstgrassoorten, die u bijvoorbeeld ook in de bouwmarkt kunt kopen. De kosten daarvan kunnen rond de 5 euro per m² liggen. Maar dat is nauwelijks kunstgras te noemen, het lijkt meer op een deurmat of oud hockeyveld. Dit soort “kunstgras” wordt vaak gebruikt op beurzen, evenementen of op campings (op seizoenplaatsen bijvoorbeeld).

Voor iets mooier kunstgras bent u meestal tussen de €10 en €20 per m² kwijt. 

En voor echt mooi kunstgras zijn er bedrijven die u bedragen tot wel €65,- per m² in rekening brengen.

Bij Kiesjekunstgras.nl zullen de prijzen voor kunstgras nooit zó hoog worden. Terwijl we toch heel mooi kunstgras aanbieden. Maar gewoon tegen een wat betere prijs. Ons duurste en meest natuurlijke kunstgras kost €40,- en dat is bovendien inclusief toebehoren (waar u bij andere winkels nog extra voor moet betalen)!

Onze prijzen zijn all-in: dus kunstgras + toebehoren!

Prijsopbouw van kunstgras

Wij hebben gekozen voor een all-in prijs, omdat we u niet graag voor verrassingen zetten. Bij vrijwel alle winkels waar u kunstgras kunt kopen ziet u de kunstgrasprijs per m² staan, wat u moet weten is dat u dan echt alleen het kunstgras krijgt. Daar komen nog veel extra kosten bij zoals:

  1. ondervloer (ca. €2,- per m²)
  2. instrooizand (ca. € 10,- per 25kg, goed voor 5m²)
  3. lijmband (€25 per 5 lengtemeters)
  4. kunstgras u-pennen (€1,- per stuk)

U bent dan bij de meeste winkels tot wel €10,- per m² extra kwijt.

Bij ons zijn al deze onderdelen inbegrepen bij de prijs!
U krijgt dus géén extra kosten voor de materialen. 

(Alleen tot €750 hebben we helaas wel verzendkosten. Dat bedrag wordt door de leverancier aan ons in rekening gebracht, door onze scherpe prijzen moeten we die kosten helaas doorberekenen. Het voordeel is echter dat we deze kosten voor meeste mensen wél kunnen laten vervallen omdat de prijs van het kunstgras + toebehoren vaak vaak boven de drempel van €750 komt en de leverancier ons de transportkosten dan ook niet meer in rekening brengt).

Vergelijken van kunstgras (-prijzen)

Wanneer u dus prijzen van kunstgras wilt vergelijken moet u er goed op letten welke kosten er bij iedere winkel nog bij komen. 

Wat het vergelijken van kunstgras extra lastig maakt, is dat er zoveel soorten, types, leveranciers en namen kunstgras zijn dat er geen makkelijke manier is om het te vergelijken.

Veel mensen zullen kunstgras in hun handen krijgen en kiezen voor de goedkoopste optie die er goed uitziet en zacht aanvoelt. Maar dat zegt nog niet dat het de juiste keuze voor uw tuin is. Soms is een iets kortere of langere grasspriet net wat beter voor uw doelen, maar ziet u dat niet van een staaltje af. 

Bovendien kunnen mensen uren naar twee soorten kunstgras kijken die net iets van elkaar verschillen. Maar wanneer de soorten los van elkaar worden aangeboden hebben ze geen idee naar welk soort ze kijken. Kortom: veel keuze heeft vaak geen toegevoegde waarde. Zodra het gras er in ligt wordt er niet meer vergeleken en is kunstgras vaak gewoon mooi zoals het is.

Kort samengevat

Kunstgras is duur. Wanneer u gaat vergelijken, houd er dan rekening mee dat bij vrijwel alle andere winkels de kosten hoger uit zullen vallen en dat er teveel soorten kunstgras in omloop zijn om ze allemaal goed te kunnen beoordelen. 

Wij kunnen maar één conclusie trekken:

kies je kunstgras op KiesJeKunstgras.nl

(wij van wc-eend… ;-))

Lees hier meer over de kosten van het plaatsen van uw kunstgras.